Monday, March 21, 2011

Planning hujung minggu ni....


Hi..lama pulak saya tidak meng'update' ruangan ini.. sibuk atau secara jujurnya mungkin jugak malas.. bukan apa .. laptop kesayangan 'motherboardnya telah 'angkang'(rosak).Ini membuatkan saya hilang minat seketika. well , anyway..semangat telah pulih dan here i am .

So, untuk dimulakan cerita, hujung minggu ini apa plan anda? Memancing, Shopping (al-maklumlah gaji baru masuk) atau pergi jalan-jalan ke tempat menarik.

Saya pulak bercadang balik kampung,di Kota Belud. Cadangannya ingin menanam sebatang dua Pisang Melaka sekaligus membersihkan kebun yang lama terbiar.Katanya agak semak sudah jadinya sekarang.
Beberapa bulan lepas saya ada menanam beberapa batang pokok pisang Melaka dan Berangan di belakang rumah di KK. Malangnya hanya pokok pisang Melaka yang berbuah. Jadi tinggal berangan ajalah saya untuk menikmati buah pisang Berangan yang diusaha sendiri.

Jadi minggu ni, saya ingin melangkah ke depan sedikit. Cuba menanam pokok pisang atas tanah yang lebih luas. Saya akan menetapkan setiap minggu terakhir (lepas dapat gaji ..hehe..) untuk pergi berkebun cum family day. baru ngamkan? Boleh juga kurangkan stress...
No comments:

Post a Comment

Newer Post Older Post Home